Alles over auto service!

Alles over auto service!

Schadeherstel van de auto

by Theodore Martinez

Heb je een ongeluk gehad met de auto of gewoon een gevalletje pech, waarbij er schade is ontstaan aan je auto? Dan kan dit erg vervelend zijn. Zeker, wanneer de schade dusdanig groot is dat er hulp aan te pas moet komen om de schade te repareren. Gelukkig bestaat er zoiets als schadeherstel, waarover je in dit artikel meer leest.

Voor elk probleem een oplossing
Of je nu te maken hebt met eenvoudige parkeerschade, het welbekende sterretje in de voorruit of schade die meer complex is door bijvoorbeeld een ongeval: in de meeste gevallen is het prima mogelijk om je auto op te laten knappen. Is de schade beperkt, dan kun je wellicht gaan voor de mogelijkheid van spotrepair. Hierbij wordt enkel de kleine, beschadigde plek gerepareerd. Natuurlijk is lakschade eenvoudiger te verhelpen dan flinke schade aan het chassis van de auto, maar een professioneel bedrijf weet hier wel raad mee. Van uitdeuken tot het vervangen van onderdelen: het resultaat zou je nog eens kunnen verbazen, aangezien je vaak nauwelijks nog wat van de schade terug ziet.

Altijd vergelijken
Hoe vervelend het ook is als je schade hebt aan je auto, het is verstandig om niet direct met de eerste de beste partij in zee te gaan. Je wilt er tenslotte wel zeker van zijn dat je met een betrouwbare partij te maken hebt en dat je bovendien niet teveel betaalt. Ook is het wel zo prettig als je gaat naar een bedrijf die je direct de administratieve rompslomp die vaak bij autoschade komt kijken, uit handen neemt. Hierbij kun je denken aan het afhandelen van de verzekeringskwestie. Ook vervangend vervoer is iets waar je naar kunt kijken. Niet elke garage biedt dit namelijk. Vergelijk dus altijd meerdere aanbieders door in ieder geval offertes aan te vragen, maar ook door een grondige kijk te nemen op de bedrijfswebsite. Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met een garage, bijvoorbeeld Officium Autoschadeherstel, zodat je een indicatie kunt krijgen van de mogelijkheden voor het schadeherstel.

Wacht niet te lang
Het kan soms verleidelijk zijn om lang door te rijden als de schade enigszins meevalt. Maar wist je dat de kosten op kunnen lopen, wanneer je niet direct iets aan een deuk of lakschade laat doen? Er ontstaat namelijk eenvoudig roest als de auto beschadigd is en hoe meer roestvorming, hoe meer er uiteindelijk aan gedaan moet worden om de auto er weer piekfijn uit te laten zien. Nu zal een paar weken niet uitmaken, maar gaan er maanden over heen, voordat je gaat voor schadeherstel, dan kunnen de kosten wel eens hoger uitvallen.


Delen  

Recente artikelen

Tags